+381 (0)24/554-635 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Lako do zaposlenja

Uspešnim savladavanjem studijskih programa naših fakulteta studenti postaju stručni i specijalizovani intelektualci, koji poseduju široke mogućnosti zapošljavanja kako u domaćim tako i stranim kompanijama i koji spremno započinju put neprekidnog ličnog napredovanja i usavršavanja.

Studenti koji su završili studije na Pravnom fakultetu uspešno nalaze zaposlenje, jer su tokom studija osposobljeni da postanu odgovorni profesionalci, sposobni da se prilagode novim situacijama u praksi i da sa lakoćom analiziraju pravne probleme pred kojima se nađu, a u cilju rešavanja konkretnog pravnog slučaja na najbolji mogući način.

Uz diplomu Pravnog fakulteta naši studenti uspešno nalaze zaposlenje kako u Republici Srbiji, tako i u drugim zemljama širom sveta. Dosadašnja praksa je pokazala da naši studenti uspešno nalaze zaposlenje kako u javnom, tako i u privatnom sektoru. Trenutno, naši studenti razvijaju uspešne karijere kako u Srbiji i regionu, tako i širom sveta, na primer u Nemačkoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Dubaiju, Kataru, SAD i drugim.

Praksa za studente

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, kao jedna od vodećih proaktivno orijentisanih visokoškolskih institucija, uvažava činjenicu da savremeno tržište rada zahteva visoko osposobljene profesionalce, stoga uz pružanje kvalitetnog i sveobuhvatnog teorijskog znanja, obezbeđivanje praktičnog iskustva ne posmatra kao prestiž, već kao neophodan element procesa obrazovanja.

Vannastavne aktivnosti

Vannastavne aktivnosti predstavljaju sastavni deo studentskog života na Pravnom fakultetu. Kroz vannastavne aktivnosti, zasnovane na principu slobode izbora, želimo da ponudimo našim studentima priliku da prošire svoja znanja u određenim naučnim oblastima, uz istovremeni razvoj specifičnih sposobnosti i veština koje su od značaja za njihovu buduću profesiju.

Vannastavne aktivnosti su suštinski deo celog procesa učenja, jer one pomažu studentima da se razviju i na profesionalnom i na ličnom planu, kroz razne izazove i iskustava koja sigurno ispunjavaju i obogaćuju studentski život.

Doživotno učenje

Iskustva iz celog sveta pokazuju da današnje obrazovanje zahteva nove sadržaje, novi pristup sticanju znanja i veština, novu i bolju organizaciju nastave i posvećenosti doživotnom učenju. Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu je ušao u porodicu svetskih univerziteta koji koristi najsavremenije alate i metode u procesu sticanja novih znanja. Na Fakultetu su oformljeni Centar za edukaciju i specijalističke kurseve i Centar za evropske integracije.

Cilj osnivanja ovih centra jeste kontinuirana edukacija, stručno i naučno usavršavanje studenata, diplomiranih, ali i zaposlenih lica koja kroz dopunsku edukaciju, druge edukacione aktivnosti i specijalističke kurseve unapređuju znanja i veštine potrebne za sadašnju i buduću poslovnu orijentaciju. Brojni specijalistički kursevi koji se organizuju u okviru ovih centara okupljaju veliki broj gostujućih predavača koji svoje bogato iskustvo nastoje da prenesu kroz mnoštvo raznih primera iz prakse.

logo