+381 (0)24/554-635 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

SVEČANI PRIJEM MASTER STUDENATA

14.11.2023.godine Novosti

Svečani prijem nove generacije studenata upisanih na master studije školske 2023/2024. godine održan je u četvrtak, 9.11.2023. godine u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.

Nakon intoniranja himne Republike Srbije, master studente i studentkinje Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe pozdravio je dekan fakulteta prof. dr Milan Počuča koji je istakao važnost da se nakon završenih osnovnih studija nastavi formalno obrazovanja i upišu master studije kako bi se znanje stečeno na osnovnim studijama proširilo i dodatno podstaklo buduću karijeru pravnika.

Prof. dr Sanja Škorić, prodekanka za nastavu govorila je o smerovima koji postoje na master studijama kao i o važnosti uspešne komunikacije između profesora i studenata. Objasnila je da će master studenti i studentkinje uvideti da su napravili pametan izbor fakulteta za nastavak školovanja.

Master studente pozdravila je i prof. dr Jelena Matijašević, prodekanka za nauku koja je studentima ukratko objasnila važnost nauke i znanja, a akcenat je stavila na naučni časopis “Pravo-teorija i praksa”.

Rukovoditeljka drugog stepena studija, Tanja Popadić poželela je dobrodošlicu novim master studentima, objasnila je način realizovanja nastave i podsetila ih na prava i obaveze koje su stekli upisom master studija.

Nakon toga, studentima su se obratile dve alumnistkinje Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu: Tatjana Žuža, Viša savetnica za odnose sa državnim institucijama u kabinetu guvernera NBS i Dijana Lukić, HR menadžerka u kompaniji GLOBALCOM.

Potom je rukovoditeljka drugog stepena studija, Tanja Popadić podelila indekse, knjige i poklone.

logo