+381 (0)24/554-635 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

U petak, 14. juna 2024. godine održano je apsolventsko veče studenata Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe i Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment.

Studenti Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu su krajem maja 2024. godine bili u poseti Kazneno-popravnom zavodu za žene u Požarevcu, a potom i Kazneno-popravnom zavodu u Požarevcu - Zabeli. Posetu je organizovala doc. dr Nada Đuričić uz podršku Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, u saradnji sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija i upravnika kazneno-popravnih zavoda.

Prvo mesto na ovogodišnjem takmičenju u besedništvu "Govori da te vidim ko si" (Sokrat) i nagradno putovanje "Krstarenje Mediteranom" osvojila je studentkinja Sara Damjanović. Nakon putovanja, zamolili smo je da sa nama podeli utiske:

Prof. dr Milan Počuča, dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe i Njegova Ekselencija gospodin Andreas Fotiu, ambasador Republike Kipar u Srbiji sastali su se u petak, 31. maja 2024. godine u prostorijama Ambasade u Beogradu.

Na Univerzitetu Privredna akademija, 29.5.2024. godine u amfiteatru “Prof. dr Slavko Carić” na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžmentu u Novom Sadu održana je završna svečanost i dodela nagrada za najbolji kratki đački film u Smotri kratkog đačkog filma - FILMić 2024.

U periodu od 23. maja do 24. maja 2024. godine u Šibeniku odrzana je 14. međunarodna naučna i stručna konferencija pod nazivom "Razvoj javne uprave" u organizaciji Univerziteta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru i Univerziteta u Šibeniku.

Na Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu, 22. maja 2024. godine održana je promocija novih doktora nauka koji su doktorirali u protekloj akademskoj godini na Univerzitetu.

Na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu je održana ELSA-ina “eko-debate” u cilju analize različitih uticaja na životnu sredinu, te podsticanju argumentovane diskusije o prednostima i izazovima u pogledu aktuelne ekološke problematike.

Prva faza takmičenja je realizovana 7. maja 2024. godine na temu “Budućnost transporta: Električni automobili ili automobili na benzin?” Ovom prilikom, na takmičenju su učestvovala četiri tima - dva afirmativna tima koja su branila stav za električne automobile i dva opoziciona tima koja su branila stav za automobile na benzin. 

U prvom delu izlaganja debatovali su:
Tim 1 (afirmativni): Anastasija Vanja Romanov i Mina Keleman;
Tim 2 (opozicioni): Marko Štetin i Simona Majkić.
U drugom delu izlaganja su debatovali:
Tim 3 (afirmativni): Dimitrije Pantelić i Elena Ćirić;
Tim 4 (opozicioni): Aleksandar Petrić i Simona Basta.

Prof. dr Jelena Šogorov Vučković i doc. dr Goran Milojević, kao članovi komisije, odlučili su da je najbolji govornik u prvoj fazi takmičenja Marko Štetin, te da timovi 1 i 2 nastavljaju dalje takmičenje.

Finalna faza ELSA-ine “eko-debate” se održala 17. maja 2024. godine na temu “Održiva budućnost: Da li je pravno obavezna reciklaža put ka napretku?”

U finalnoj fazi debatovali su:
Tim 1 (afirmativni): Marko Štetin i Simona Majkić;
Tim 2 (opozicioni): Anastasija Vanja Romanov i Mina Keleman.

Komisija koju su činili prof. dr Marijana Mladenov i doc. dr Goran Milojević je donela odluku da je pobednik finalne faze debate opozicioni tim, dok je kao najbolji govornik proglašena Anastasija Vanja Romanov. Pobednicama na takmičenju uručeni su vaučeri za putovanje na Nacionalnu skupštinu ELSA Srbija, gde će kao članovi studentske organizacije činiti delegaciju lokalne grupe ELSA Univerzitet Privredna akademija.

Moderatorka takmičenja bila je master kriminalista Ines Savuljić.

Ovom prilikom, čestitamo svim timovima na uspešnoj debati!

logo