+381 (0)24/554-635 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

PROMOCIJA NOVE KNJIGE ALEKSANDRA BILANOVIĆA "ESMERALDA 973"

09.11.2023.godine Novosti

Promocija nove knjige „Esmeralda 973“ Aleksandra Bilanovića održana je 7. novembra 2023. godine u punom amfiteatru „Prof. dr Slavko Carić“. Moderator promocije bio je Nikola Radin.

Aleksandar Bilanović, intrigantan, dopadljiv „na prvu“, pristupačan, istovremeno provokativan sanjar koji je ispunio svoj san živeći „onako kako sada živi“ kaže: “Verovatno je sve počelo kada su mi se kao klincu, strasnom čitaču „Marti Misterija“, „Mister Noa“ i ostalih stripova, a onda osam dana za redom gledanja „Mad Max-a“, podsvesno uselile u glavu neke ideje. Stvarnost nije baš tolika apokalipsa ali i dalje kao usamljeni jahač vozim svoj džip.”

O svojoj drugoj knjizi “Esmeralda 973” rekao je: „Pre nego što je izašla prva knjiga „Moja dripačka rapsodija” 2013. godine, ja sam počeo da pišem drugu knjigu koja je doživela milion prerada. Par puta sam mislio da ću da odustanem koliko sam morao da je prepravljam, zato što je pisana više od deset godina i neke stvari su se u međuvremenu promenile. Ja sam se promenio.”

Bilanović koji trenutno živi u Peruu, tačnije u Svetoj dolini koja je pedesetak kilometara vazdušne linije udaljena od Maču Pikčua, govorio je o svojim iskustvima u Južnoj Americi. Nakon čitanja delova iz knjige, odgovarao je na zanimljiva pitanja publike.

Promocija je završena uz potpisivanje knjige i slikanje sa autorom.

logo