+381 (0)24/554-635 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

KONKURS ZA SEKURA STIPENDIJE 2023/2024

U cilju promovisanja i izučavanja raznih aspekata japanskog društva i kulture u Republici Srbiji, ali i jačanja srpsko-japanskog prijateljstva, kompanija JT International a.d. Senta, u saradnji sa Ambasadom Japana u Republici Srbiji raspisuje:

KONKURS 2023.
za dodelu pet stipendija, u vidu studijskog putovanja u Japan, za izradu istraživačkog rada na temu u vezi sa Japanom.

Za učešće na konkursu potrebno je podneti predlog istraživačkog rada prema obrascu za prijavu na sajtu sakurastipendije.rs. Tema istraživačkog rada treba da bude iz jedne od sledećih oblasti:

  • Društvenih i humanističkih nauka (ekonomije, prava, političkih nauka, filozofije, japanskog jezika i književnosti)
  • Kulture i umetnosti
  • Kaizen menadžmenta

Pravo učešća na konkursu imaju:

Studenti osnovnih, postdiplomskih i doktorskih studija svih akreditovanih univerziteta u Republici Srbiji i istraživači koji nisu u stalnom radnom odnosu.

Potrebna dokumenta za učešće na konkursu:

  • Popunjena prijava
  • Fotografije popunjenih, overenih stranica važećeg indeksa sa osnovnih, postdiplomskih ili doktorskih studija akreditovanih univerziteta u Republici Srbiji
  • Diploma završenog fakulteta sa dodatkom diplomi, odnosno uverenjem o položenim ispitima ukoliko je kandidat završio studije ili je na postdiplomskim ili doktorskim studijama
  • Za istraživače – spisak naučnih radova
  • Uverenje, odnosno potvrda Nacionalne službe za zapošljavanje ili PIO fonda Srbije da kandidat nije na evidenciji lica u radnom odnosu
  • Lična karta ili pasoš
  • Preporuka profesora osnovnih, postdiplomskih ili doktorskih studija akreditovanih univerziteta u Republici Srbiji

Prijavu na srpskom ili engleskom jeziku studenti mogu preuzeti u delu „Konkurs“ na sajtu Sakura stipendija sakurastipendije.rs/konkurs . Popunjenu prijavu, kao i ostala navedena dokumenta, skenirana i u PDF formatu, studenti mogu da postave, takođe, u delu „Konkurs“ na sajtu Sakura stipendija.

Rok za slanje prijava je 26. jun 2023. u 17:00.

Od uredno podnetih prijava, komisija će izabrati 5 (pet) učesnika, podnosilaca predloga istraživačkog rada. Ovih pet učesnika će steći pravo na studijsko putovanje u Japan, koje će se realizovati krajem 2023. godine.

Kroz studijsko putovanje, dobitnici stipendije će imati priliku da se iz prve ruke upoznaju sa prilikama u Japanu i da svoje stečeno znanje inkorporiraju u istraživačke radove koje treba da pošalju najkasnije do 31. januara 2024. godine.

Rezultati konkursa biće objavljeni do 1. septembra na internet stranici sakurastipendije.rs , nakon čega će biti upriličena svečana dodela stipendija.

Za sve dodatne informacije u vezi sa konkursom za Sakura stipendije pišite nam na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

logo