+381 (0)24/554-635 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Svečani prijem brucoša Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe

04.10.2021.godine Novosti

Svečani prijem nove generacije studenata upisanih u prvu godinu osnovnih akademskih studija školske 2021/2022. godine održan je 1.10.2021. godine u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.

Nakon intoniranja himne Republike Srbije, brucoše Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe pozdravila je uprava Fakulteta koju su činili prof. dr Milan Počuča, prodekan za nauku, kvalitet i razvoj, prof. dr Predrag Mirković, prodekan za nastavu i droc. dr Marijana Mladenov, prodekan za međunarodnu saradnju.

Prof. dr Milan Počuča je poželeo dobrodošlicu studentima i govorio o modelu organizacije nastave, visokostručnom kadru, savremeno koncipiranim udžbenicima, praksi u Višem sudu i advokatskim kancelarijama. „Hvala vam što ste nas izabrali za ustanovu u kojoj ćete narednih godina sticati znanja i veštine koje će vam koristiti čitav život. 20 godišnje iskustvo, nastavni i nenastavni kadar koji imamo i sa kojim ćete raditi tokom svojih studija garancija su, da ćete dobiti kvalitetno obrazovanje.“ – istakao je prof. dr Milan Počuča.

Doc. dr Marijana Mladenov je govorila o međunarodnoj saradnji i mogućnostima koje studenti Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe imaju kroz programe mobilnosti uspostavljene sa različitim visokoškolskim ustanovama iz celog sveta. Docentkinja Mladenov je naglasila da su vrata Kancelarije za međunarodnu saradnju na Fakultetu uvek otvorena za studente.

Prof. dr Predrag Mirković je istakao da je sistem organizacije nastave napravljen u skladu sa interesom studenata. Informacije značajne za studente su dostupne odmah na početku školske godine. ,,Sve je funkcionalno povezano sa jednim ciljem, a to je da, kad izađete sa Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe kao diplomirani pravnici, vaše znanje i kompetencije budu realno prepoznate na tržištu rada.’’ – istakao je prodekan za nastavu.

Na kraju svečanog prijema, svim brucošima su podeljeni prigodni pokloni i udžbenici.

logo