+381 (0)24/554-635 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Božidar Maljković održao tribinu pod nazivom ,,Marketing i menadžment u sportu''

10.04.2017.godine Novosti

U amfiteatru Pravnog fakulteta 10.04.2017. godine, gost predavač gospodin Božidar Maljković, profesionalni košarkaški trener jedan od najuspešnijih u Evropi, održao je tribinu pod nazivom ,,Marketing i menadžment u sportu''.
Tribinu je otvorio prof. dr Milorad Bejatović, prodekan za nastavu na Pravnom fakultetu, gde je predstavio gospodina Božidara Maljkovića i posebno istakao da studenti imaju priliku da čuju trenera sa priznatom i dokazanom karijerom u košarci, koji je sada i jedini kandidat za predsednika Olimpijskog komiteta Srbije.

Gospodin Božidar Maljković je izneo detalje iz svoje biografije, gde navodi da je već u svojim ranim dvadesetim godinama života postao profesionalni trener. Posao trenera je iziskivao konstantne selidbe i karijeru koju je gradio u sedam zemalja. Karijeru počinje u malom KK Ušće, odakle nastavlja dalje svoj rad u KK Radnički Beograd zatim KK Jugoplastika iz Splita. Navodi da su počeci kao trenera u košarci bili teški i da se susretao sa predrasudama među kolegama koji su ga nazivali anonimcem, dok je upravo taj anoniman trener uspeo da za četiri godine rada sa košarkašima u Splitu dovede klub do velikog uspeha, koji se beleži kao najveći u istoriji kluba. Iz KK Jugoplastika odlazi u Barselonu kasnije u Madrid gde je trenirao košarkaše u KK Real Madrid. Iskustvo u KK Real Madridu ističe kao dragoceno, jer kako navodi gospodin Maljković, upravo je to najjači košarkaški klub sa uvek najtalentovanijim igračima. Takođe, marketing menadžment kluba je na vrhunskom nivou, koji donosi raznorazne milionske ugovore sa gigantskim kompanijama, poput nemačkog Audia, koji klubu obezbeđuje veliki profit. Posle Španije, gospodin Božidar Maljković odlazi putem karijere u KK Panatinaikos Grčka.
Uz veliki trud i borbu bez odustajanja sa sportskim duhom, gospodin Božidar Maljković je izgradio vrhunsku karijeru u košarci kao trener, što je ujedno bila i poruka prisutnim studentima Pravnog fakulteta da sve mogu postići uz posvećenost i fokusiran rad na svemu što sami izaberu, a u ovom slučaju to je karijera u oblasti prava. Studenti su sa interesovanjem učestvovali u tribini i postavljali pitanja gospodinu Božidaru Maljkoviću.

logo