+381 (0)24/554-635 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Studenti Pravnog fakulteta posetili Opštinsku i Policijsku upravu Bačke Palanke

10.04.2017.godine Novosti

Studenti Pravnog fakulteta, 05.04.2017. godine posetili su Opštinsku upravu opštine Bačka Palanka i Policijsku stanicu, Bačka Palanka u organizaciji doc. dr Borislava Bojića i saradnice u marketingu m.sc. Dijane Borenović.

Studente su u velikoj sali Skupštine opštine Bačka Palanka, dočekali i pozdravili gospodin Mita Lačanski, predsednik Skupštine opštine, Dubravka Živić, sekretar Skupštine opštine i Rajka Pojužina, zamenik Načelnika Opštinske uprave. Gospodin Mita Lačanski je objasnio kratak istorijat grada i izneo statističke podatke o popisu stanovništa gde više od dve trećine stanovništva čine Srbi, ostale veće grupacije naroda su Slovaci i Mađari. Samim tim drugi službeni jezik u opštini Bačka Palanka jeste slovački jezik. Nacionalna raznolikost opštine Bačka Palanka je doprinela bogatom kulturnom i tradicionalnom nasleđu stanovništva. Predsednik Skupštine opštine je ukratko objasnio iz čega se sastoji njegova funkcija i koje su dužnosti jednog predsednika Skupštine opštine, od sazivanja i predsedavanja sednicama zatim saradnja sa Predsednikom opštine i Opštinskim većem. Usledila su pitanja studenata Pravnog fakulteta upućena sekretaru Skupštine opštine Bačka Palanka i zameniku Načelnika Opštinske uprave Bačka Palanka, kada je u razgovoru sa studentima istaknuto da su i sekretar kao i zamenik Načelnika, diplomirani pravnici. Tema je bio i budžet opštine Bačka Palanka, kako se on raspoređuje i ko su prioriteti, gde je naglašeno da su socijalno ugroženi đaci na vrhu liste preraspodele budžeta opštine u vidu obezbeđivanja knjiga potrebnih za obrazovanje kao i troškova prevoza do obrazovnih ustanova. Koji je broj zaposlenih u upravi, bilo je jedno od pitanja postavljenih u velikoj sali Skupštine opštine, kada je objašnjeno da se o tome strogo vodi računa i da nije prekoračen maksimalan broj zaposlenih u državnoj administraciji.

Studenti su nastavili obilazak u Policijskoj stanici Bačka Palanka, gde ih je dočekao načelnik Dejan Stojanov koji je govorio o suzbijanju kriminala na teritoriji opštine Bačka Palanka, gde su studenti takođe imali priliku da postave pitanja iz oblasti kriminalistike, kao i pitanja o radu Policijske stanice, Bačka Palanka.

Na kraju posete doc. dr Borislav Bojić, uručio je zahvalnice gospodinu Miti Lačanskom, predsedniku Skupštine opštine i načelniku Policijske stanice Bačka Palanka, Dejanu Stojanovu, za doprinos unapređenju stručno – edukativong procesa.

logo