+381 (0)24/554-635 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Studenti Pravnog fakulteta, 15.03.2017. godine, posetili su Kazneno – popravni zavod u Sremskoj Mitrovici u organizaciji doc. dr Borislava Bojića.

31.03.2017.godine Novosti

Upravnik Kazneno – popravnog zavoda Aleksandar Alimpić i zamenik upravnika Nebojša Draganović su dočekali i pozdravili studente. Nakon detaljne kontrole strogih propozicija, studenti Pravnog fakulteta su krenuli u obilazak zatvora. Prilikom obilaska Kazneno – popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici, studenti Pravnog fakulteta imali su mogućnost da uđu u zatvorske ćelije i razgovaraju sa nekoliko osuđenika, te saznaju zbog kojih dela su na izdržavanju kazne, kao i u kom trajanju im je izrečena kazna.

Tokom obilaska, kao i prema rečima upravnika, studenti su imali priliku da primete da je broj osuđenika je odavno premašio kapacitet kojim zatvor raspolaže, pa je u malim prostorijama čak i do pet ili šest osuđenika. Studenti su obišli zajednički dnevni boravak, ćelije i crkvu koja je u rekonstrukciji, kao i industrijski deo u kom su osuđenici zaposleni i primaju lični dohodak. Nakon toga studenti su obišli i takozvani otvoreni deo zatvora, hipodrom i ribnjak koji se nalazi u sastavu zatvora i koji takođe održavaju osuđenici.
Upravnik Aleksandar Alimpić se, po završetku obilaska, ponovo obratio studentima i pitao ih za prve utiske, nakon čega su usledila pitanja studenata. Pre završetka posete, organizator posete doc. dr Borislav Bojić uručio je zahvalnicu Aleksandru Alimpiću, upravniku KPZ Sremska Mitrovica, za doprinos unapređenju stručno – edukativnog procesa.
Poseta studenata Pravnog fakulteta, završena je sa pozitivnim utiscima gde su budući diplomirani pravnici svoje teorijsko znanje upotpunili praktičnim primerima i analizi slučajeva osuđenika i funkcionisanju Kazneno – popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici.

logo