+381 (0)24/554-635 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, Univerziteta Privredna akademija potpisao je sporazum o poslovnoj saradnji sa Prekršajnim sudom u Beogradu

20.03.2017.godine Novosti

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, Univerziteta Privredna akademija potpisao je sporazum o poslovnoj saradnji sa Prekršajnim sudom u Beogradu, u četvrtak 09.03.2017. godine. Sporazum su potpisali predsednik Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinović i Prodekan za nauku kvalitet i razvoj Pravnog fakulteta, prof. dr Milan Počuča.

Praksa je izuzetno značajna za dobrog pravnika i upravo zbog toga je Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu potpisao sporazum o poslovnoj saradnji sa Prekršajnim sudom u Beogradu, kao akreditovana moderna visokoškolska ustanova, koja se uvek trudi da svojim studentima obezbedi kvalitetnu nastavu i pripremi ih za uspešno obavljanje njihove buduće profesije.

Sporazumom se reguliše saradnja u svim oblastima naučne, istraživačke, projektne i edukativne delatnosti koje budu ocenjene kao komplementarne sa stanovišta obe institucije.

Saradnja će se razvijati u cilјu prenošenja znanja i iskustava putem sprovođenja zajedničkih naučno-istraživačkih projekata, stručnih skupova, edukativnih i promotivnih aktivnosti za stručnu i širu javnost, kao i organizovanjem stručne prakse za studente Pravnog fakulteta u Prekršajnom sudu, ali i obavljanjem pripravničkog staža svršenih studenata.

Saradnja između ove dve institucije trebalo bi da doprinese unapređenju znanja studenata prekršajnog prava. Sa druge strane, očekuje se da će saradnja doprineti i da način postupanja i iskustvo u radu Suda, stručnoj i široj javnosti budu predstavlјeni u širem kontekstu institucionalnih mehanizama za ostvarivanje, zaštitu i unapređenje prekršajnog prava.

Potpisivanje Sporazuma sa Prekršajnim sudom, predstavlja još jedan od koraka usmerenih ka proširivanju saradnje Pravnog fakulteta sa pravosudnim organima u cilјu unapređenja procesa obrazovanja.

logo