+381 (0)24/554-635 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Univerzitet Privredna akademija dobitnik Velikog šampionskog pehara Novosadskog sajma za visok kvalitet obrazovanja

08.03.2017.godine Novosti

Na Međunarodnom sajamu obrazovanja „PUTOKAZI”, koji se od 06. do 08. marta održava po dvanaesti put na Novosadskom sajmu prvi put su uručena priznanja najboljim vaspitno-obrazovnim ustanovama, među kojima se kao nosilac Velikog šampionskog pehara Novosadskog sajma za visok kvalitet obrazovanja istakao Univerzitet Privredna akademija.

Veliki šampionski pehar Novosadskog sajma za visok kvalitet obrazovanja koji je dodeljen Univerzitetu Privredna akademija, predstavlja još jedno priznanje koje potvrđuje posvećenost rukovodstva Univerziteta, kao i svih fakulteta u njegovom sastavu u stalnom unapređenju kvaliteta. Ocenu kvaliteta obrazovnih institucija izvršila je međunarodna komisija. Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu dobitnik je četiri Velike zlatne medalje za kvalitet obrazovanja Pravnog fakulteta, Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment, Stomatološkog fakulteta i Farmaceutskog fakulteta. Na osnovu ukupnih rezultata ocenjivanja kvaliteta Univerzitet Privredna akademija osvojio je Veliki šampionski pehar Novosadskog sajma za visok kvalitet obrazovanja. Veliki šampionski pehar prorektoru Univerziteta Privredna akademija prof. dr Marku Cariću, uručili su Mladen Šarčević, ministar prosvete Republike Srbije i Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajama.

Prof. dr Marko Carić, prorektor Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu i dekan Pravnog fakulteta, primajući ovo priznanje izrazio je zadovoljstvo što je Univerzitet Privredna akademija dobio ovo priznanje, ali i zbog toga što je u 90-togodišnjoj istoriji ustanovljenja nagrade za kvalitet po prvi put u žižu stavljena i oblast obrazovanja, i to visokog, srednjeg i osnovnog. „Drago nam je što smo u tom premijernom izdanju osvojili „Ligu šampiona“ i ova nagrada će sigurno predstavljati podstrek i stimulans za dalji rad.“ - izjavio je prof. dr Marko Carić. Na pitanje šta Univerzitet Privrednu akademiju izdvaja od drugih visokoobrazovnih ustanova prof. dr Marko Carić je odgovorio: „Mi se ne poredimo sa drugima, bavimo se sami sobom. Trudimo se koliko god je to moguće da se razvijamo i da se uključujemo u domaće i međunarodne obrazovne tokove, da što više pružimo našim studentima i da budemo kvalitetan partner i predstavnik visokog obrazovanja. Univerzitet Privredna akademija je jedan od retkih u zemlji koji nije zabeležio pad interesovanja novih studenata. To se objašnjava permanentnim naporima svih zaposlenih da Univerzitet raste i razvija se, kako na domaćem tako i na internacionalnom planu, da se koristi svaka prilika za napredak, a ponavljanje grešaka se ne dozvoljava. Isticanje novih ciljeva, otvaranje novih dimenzija uz moto: Zadovoljene želje nisu motiv! Univerzitet Privredna akademija konstantno vodi napred.“

logo