+381 (0)24/554-635 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Predavanje pokrajinskog sekretara Mihalja Njilaša na temu: ,,Sudska zaštita prava industrijske svojine''.

08.03.2017.godine Novosti

U amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, 7.03.2017. godine, gost predavač Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine - nacionalne zajednice, održao je predavanje na temu: ,,Sudska zaštita prava industrijske svojine''.

Prof. dr Zoran Pavlović, šef krivičnopravne katedre na Pravnom fakultetu, imao je uvodnu reč i napomenuo da je prisustvom gospodina Mihalja Njilaša, ukazana izuzetna čast Fakultetu. Gospodin Mihalj Njilaš je izrazio veliko zadovljstvo, što je po drugi put gost predavač na Pravnom fakultetu, ovog puta sa temom sudske zaštite. Uvod u predavanje je bio pojam i oblici industrijske svojine, subjektivnom pravu, kojim se štite određeni oblici kreativnosti i intelektualnog stvaralaštva, vezano za privredno poslovanje. ,, Patentnim pravom se štiti pronalazač, pravom žiga se štiti oznaka, naziv ili ime roba ili usluga, a najvažnije je da se sa jednim strogim upravnim postupkom od strane nadležnog državnog organa, pruža zaštita u određenoj proceduri.'', napominje gospodin Njilaš.
Na kraju predavanja studenti Pravnog fakulteta, imali su priliku da postave pitanja gospodinu Mihalju Njilašu, pokrajnskom sekretaru za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, gde su pokazali izuzetno znanje i razumevanje iz oblasti koja je bila tema predavanja.

logo