Prijava Registracija

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Kreirajte nalog

Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
Ime *
Korisnik *
Lozinka *
Verifikuj lozinku *
Email *
Verifikuj email *
Captcha *

Naši studenti sa Visokoškolske jedinice u Beogradu pobedili u sudnici Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu

01 jun 2017

ELSA Beograd (Evropsko udruženje studenata prava i mladih pravnika) svake godine u maju organizuje projekat Pravnici na poslu pod sloganom Choose your career. Projekat obuhvata sajam zapošljavanja i praksi, zatim edukativni deo i takmičenje u simulaciji suđenja na nacionalnom nivou.

Na sajmu je učestvovalo 40-ak izlagača, prestižnih advokatskih kancelarija, edukativni deo je podrazumevao više kvalitetnih tribina, radionica i predavanja, a u okviru takmičenja u simulaciji učestvovali su studenti sa državnih pravnih fakulteta iz Novog Sada, Beograda i Niša i studenti sa našeg Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, VŠJ Beograd.
Takmičenje u simulaciji je bilo iz krivice. Žrebom su određeni polufinalni parovi. Pravni Beograd, protiv Pravnog fakulteta iz Niša, a drugi polufinalni par su činili studenti sa državnog pravnog iz Novog Sada i studenti Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe. Tim našeg fakulteta činili su Ana Pavlović, studentkinja IV godine, Milica Jovičić, takođe studentkinja IV godine, Stevan Šapić, student treće godine i Simona Arsenijević, studentkinja prve godine.
Sistem takmičenja je takav da studenti dobijaju slučaj 2 dana pre same simulacije, priprema se optužnica, odnosno odbrana, zavisno od strane koju ekipa dobije. Studentima u toku pripreme obično pomažu asistenti, a na takmičenju su prepušteni sami sebi i tada dobijaju priliku da pokažu znanje koje su stekli na fakultetu.
U polufinalnim, vrlo neizvesnim borbama kao pobednici su izašli studenti našeg fakulteta i državnog pravnog iz Beograda. Finale je odžano u prepunoj sudnici Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Naši studenti imali su ulogu odbrane. Sudijsko veće činili su prestižni advokati Božo Prelević, Goran Petronijević i Veljko Delibašić. Takmičenje je bilo vrlo zanimljivo, studenti su davali sve od sebe, trudili se, ispitivali svedoke, branili svoje klijente... Krajnji rezultat bio je 95:90 za naše studente, kojim su odneli veliku pobedu!
Veoma smo ponosni na Anu, Milicu, Simonu i Stevana jer su još jednom dokazali da znaju da primene pravo u praksi, kao i to da mogu da pariraju studentima sa državnih pravnih fakulteta, a, kao što smo videli i da ih ponekad pobede na njihovom terenu.
Naši studenti su i na ovom takmičenju opravdali slogan fakulteta – S pravom najbolji!

Naši stidenti sa Visokoškolske jedinice u Beogradu pobedili u sudnici Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu

pretprijava
online-prijava

 

banner-moodle

Kursevi VSJ Subotica

Pisanje pravnih akata

Pisanje pravnih akata

Rukovodioci kursa: Vidaković Vukica PR Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici Majlat Boris Asistent Cvijanović Srđan Asistent Spec...

Pročitajte više

 

Studijski programi od 2014/15.

Download