Prijava Registracija

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Kreirajte nalog

Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
Ime *
Korisnik *
Lozinka *
Verifikuj lozinku *
Email *
Verifikuj email *
Captcha *

Zamenik tužioca za ratne zločine Republike Srbije održao predavanje za studente

15 maj 2017

U amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, 15.05.2017. godine, gost predavač Dušan Knežević, zamenik tužioca za ratne zločine Republike Srbije, održao je tribinu pod nazivom ,,Tužilac i njegova pozicija u krivičnom postupku''. 

Gospodin Dušan Knežević govorio je o brojnim izazovima i velikim odgovornostima koji stoje pred tužiocom za ratne zločine. Upoznao je studente Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe sa unutrašnjom organizacijom i efikasnosti rada Tužilaštva. Bilo je reči i o načinu donošenja strategija za istragu i gonjenje ratnih zločinaca. Navedene su i neke od aktivnosti Tužilaštva za ratne zločine, koje su definisane u okviru Nacionalne strategije za procesuiranje ratnih zločina u Srbiji. Skupština Srbije bira tužioca za ratne zločine, a listu kandidata dostavlja Vlada Srbije, napominje Dušan Knežević, zamenik tužioca za ratne zločine Republike Srbije. Izabran bude onaj kandidat koji dobije većinu glasova od 250 poslanika.
Studenti Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe su imali priliku da čuju pojedinosti o radu Tužilaštva za ratne zločine i na kraju postave pitanja gospodinu Dušanu Kneževiću.

Zamenik tužioca za ratne zločine Republike Srbije održao predavanje za studente

   

pretprijava
online-prijava

 

banner-moodle

Kursevi VSJ Subotica

Pisanje pravnih akata

Pisanje pravnih akata

Rukovodioci kursa: Vidaković Vukica PR Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici Majlat Boris Asistent Cvijanović Srđan Asistent Spec...

Pročitajte više

 

Studijski programi od 2014/15.

Download