Prijava Registracija

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Kreirajte nalog

Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
Ime *
Korisnik *
Lozinka *
Verifikuj lozinku *
Email *
Verifikuj email *
Captcha *

Istorijat Fakulteta

Istorijat Fakulteta

Današnji Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, osnovan je 2000. godine kao jedan od fakulteta Univerziteta Privredna akademija, pod nazivom Pravni fakultet za obrazovanje diplomiranih pravnika za potrebe privrede i pravosuđa u Novom Sadu sa sedištem u ulici Cvećarska broj 1.

Na osnovu dugogodišnjeg iskustva kao redovnog profesora i šefa Katedre privrednopravnih nauka Pravnog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu, osnivač Pravnog fakulteta za obrazovanje diplomiranih pravnika za privredu i pravosuđe prof. Slavko Carić je u nastavni plan i program implementirao znanje akumulirano godinama, što je rezultiralo novim, naprednijim sistemom obrazovanja i veoma specifičnim, do tada neprimenjivanim načinom rada sa studentima.

Nastavni plan i program bio je koncipiran sa težištem na usko stručne predmete koji su vezani direktno za privredu naše zemlje koja se u vreme osnivanja Fakulteta nalazila u procesu tranzicije, te se stari sistem obrazovanja nije mogao adaptirati novonastalim promenama. U nastavni plan i program bili su uvedeni stručni predmeti vezani za savremeno poslovanje banaka, privrednih subjekata i pravosuđa i predmeti kao što su Pravo Evropske unije, Diplomatsko i konzularno pravo, Pravo spoljne trgovine u kojima se proučava funkcija međunarodnog prava i međunarodne zajednice kao i način na koji međunarodni sistem i globalizacija utiče na našu zemlju i naš pravni sistem. Znanje studenta Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe je time obuhvatalo sistem unutrašnjeg prava i njegovu povezanost sa međunarodnim pravom.

Obrazovanju vrhunskog kadra doprinosila je praksa koju je Fakultet redovno organizovao u tadašnjim vodećim bankarskim institucijama i pravosudnim organima i na taj način omogućavao da se znanje stečeno u toku nastave direktno primeni u praksi. Boljem obrazovanju doprinosio je i način rada profesora sa studentima u malim, mentorskim grupama koje su bile jedan od standarda propisanih Bolonjskom deklaracijom, a koji se do tada u našem školstvu nije primenjivao.

Preseljenje u moderan objekat u ulici Geri Karolja broj 1, većeg kapaciteta 2006/2007. školske godine bio je jedan je od mnogih koraka koje Fakultet čini u cilju obezbeđivanja boljih uslova rada i standarda studenata.

Prilikom definisanja i strukturiranja nastavnog plana i programa Fakultet se rukovodio interesima studenata, njihovim opredeljenjem za kvalitetno obrazovanje i stručnu osposobljenost za izabrano područje rada.

pretprijava
online-prijava

 

banner-moodle

Kursevi VSJ Subotica

Pisanje pravnih akata

Pisanje pravnih akata

Rukovodioci kursa: Vidaković Vukica PR Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici Majlat Boris Asistent Cvijanović Srđan Asistent Spec...

Pročitajte više

 

Studijski programi od 2014/15.

Download