+381 (0)24/554-635 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

JUBILEJ ČASOPISA „PRAVO – TEORIJA I PRAKSA“: 40 GODINA KONTINUIRANOG IZLAŽENJA

23.04.2024.godine Novosti

Naš naučni časopis „Pravo - teorija i praksa“ ove godine obeležava značajan jubilej - 40 godina kontinuiranog izlaženja. Časopis „Pravo - teorija i praksa“ je prema kategorizaciji naučnih časopisa domaćih izdavača prepoznat kao nacionalni časopis međunarodnog značaja (kategorije M24) za naučnu oblast pravo i politikologija.

Časopis je otvorenog pristupa i do sada je indeksiran u 18 značajnih baza i indeksnih centara.

Uređivački odbor i Izdavački savet časopisa „Pravo – teorija i praksa“ čine uvaženi univerzitetski profesori, akademici i istraživači iz Srbije i inostranstva, a časopis takođe može da se pohvali odličnom saradnjom sa sve većim brojem autora i recenzenata iz Srbije i inostranstva.

Časopis „Pravo - teorija i praksa“ je, uz Pravni fakultet za privredu i pravosuđe, nosilac nekoliko projekata sufinansiranja po jednog broja u tekućoj godini u saradnji sa Gradskom upravom za kulturu Grada Novog Sada.

Časopis je osnovan 1983. godine, a prvi broj publikovan je 1984. godine.

Obeležavajući ovaj lep jubilej povodom 40 godina neprekidnog izlaženja našeg naučnog glasila, prilika je da se podsetimo početaka, a i kasnijih godina izlaženja časopisa i istaknemo zaslužne ljude i vrednosti, koje su vremenom doprinele da se časopis nađe na mestu na kojem je danas.

Shodno rečenom, pozivamo vas da pročitate tekst uredništva povodom jubileja na stranici: https://casopis.pravni-fakultet.edu.rs/index.php/ltp/announcement/view/7

Glavna urednica časopisa "Pravo - teorija i praksa"
Prof. dr Jelena Matijašević

logo